de Cronos » 22 Apr 2012, 20:48
Thanks to Tudy am apucat si eu sa beta testez D3. Impresiile mele sunt mixte.
Jocul arata bine, si are cateva optiuni atractive menite sa te faca sa stai ceva timp in fata calculatorului (modul hardcore imi place cum suna). Insa dincolo de toata interfata lucrata, shiny graphics si designul Blizzard trademark, e un mare gol in inima jocului. Cu siguranta ca exista mai multe moduri de dificultate, dar Normal difficulty e shity easy, adica nu m-am atins de o potiune de viata, si am ajuns la Leoric cu vreo 30 de astfel de sticlute. Ca sa nu mai zic ca ar putea si ei sa faca un boss fight mai bine scriptat de atata. Nu mai suntem in anii 90 sa ai patternul clasic atack mode, summon skeletons, atack mode, samd. Ceea ce imi lasa o vaga impresie de "comercial" si notiunea de RPG redusa destul de mult. Apoi exista prea multa liniaritate pentru ceea ce totusi apartine genului RPG, carari bine definite, si spatiu foarte restrans, iar acolo unde vrea sa dea impresia de spatiu, e pur si simplu un camp mare fara nici un pic de diversitate. Stiu, o sa ziceti ca e doar Act I si ar trebui sa fie partea introductiva, dar dupa experienta campaniei din SC2, sunt perfect constient de directia jocului. O asteptare continua de la un nivel la altul ca poate o sa se schimbe peisajul si o sa apara ceea ce iti doresti, dar intr-un final, esti deja aproape de final si totul e prea tarziu.
Evident ca orice alt joc SP, e inevitabil finalul , si atunci intervine decizia daca vrei sa o iei de la capat sau nu. Si aici jocul exceleaza, iti da mereu senzatia ca se merita sa incerci o noua clasa, un alt nivel de dificultate, poate sa te incumeti la hardcore, ceea ce apreciez pe deplin.
Overall, ca si SC2, nu il vad sa depaseasca un 8.5/10 . Pur si simplu nu te aduce acolo unde te astepti tu dupa atatia ani, e o varianta mai comerciala la ceea ce ai jucat candva in alte conditii.