Dacă emisiunile pe care le-ai vizionat până acum ți-au stârnit interesul, poți participa la emisiunile viitoare, iar astfel vei avea acces și la acel live chat.
În continuare, ca să îți fie mai clar, o să-ți dau câteva detalii legat de modul în care funcționează emisiunile și activitatea de ”voluntariat” a echipei GW2.ro:
1. În momentul în care transmitem live, în același timp realizăm și o înregistrare locală a acelei emisiuni. Conversia fișierului salvat local se face automat pe youtube, e nevoie doar de un simplu upload, deci vorbim de un efort minim și de un beneficiu suplimentar pentru cei care din diferite motive nu au reușit să participe la emisiunea live. Dacă ar fi vorba de editat/convertit fișiere video după emisiune, am vorbi cu siguranță de câteva ore suplimentare de muncă în plus, asta pe lângă orele petrecute deja pregătind emisiunea și făcând live-stream-ul.
2. După ce emisiunea se încheie, pentru a ne arăta aprecierea față de toți cei care au fost cu noi pe live stream, rămânem în continuare pe live stream pentru acele sesiuni de Q&A. Dacă emisiunea în sine durează aproximativ o oră, acele Q&A sessions au durat chiar și 4-5 ore după încheierea emisiunilor (din nou, e vorba de timp pe care îl alocăm voluntar). Am ales să nu înregistrăm acele sesiuni de Q&A tocmai deoarece ni se pare că persoanele care depun acel minim efort să participe la emisiunile live merită acest lucru în semn de apreciere.
3. Pe lângă emisiune, tot în timpul nostru liber, ne mai ocupăm și de forum, unde orice întrebări/nelămuriri și-au găsit în general răspunsul, iar acest fapt poate fi confirmat de mulți dintre membrii acestei comunități.
4. La forum se mai adaugă și site-ul principal unde publicăm periodic știri sau anunțuri de interes, plus conturile de Facebook/Twitter pe care încercăm pe cât posibil să le păstrăm de asemenea active. Asta înseamnă, din nou, timp alocat voluntar. Să nu uităm aici de concursurile pe care am reușit să le organizăm până acum și pe care intenționăm să le organizăm și pe viitor.
5. Tot acest timp de care spun vine de undeva, iar până acum nu am cerut nimănui nimic în schimb. Ziua are tot 24h și pentru noi cei din echipa GW2.ro, iar o parte din acele 24h trebuie totuși alocate pentru ”RL stuff” (ex. familie, job, alte hobby-uri, etc). Ne gândim serios ca în viitorul apropiat să implementăm un sistem de donații pentru cei care apreciază tot efortul depus de echipa GW2.ro, tocmai din aceste motive. Cred că e cât se poate de evident pentru oricine că tot ceea ce avem aici nu e gratis: la timpul pe care noi alegem să-l investim în toate lucrurile pe care le-am menționat mai sus (timp care ar fi greu de cuantificat financiar în cazul fiecăruia dintre noi), se adaugă și niște costuri fixe lunare cum ar fi hosting-ul pentru site și forum, server-ul de TS cu 500 slot-uri pus la dispoziția întregii comunități etc., costuri la care deocamdată nu am cerut nimănui să contribuie.
Aș aprecia dacă ai reuși să dai totuși dovadă de o minimă înțelegere când îți spun că acel efort suplimentar pe care tu ni-l ceri e poate un pic prea mare în raport cu beneficiile pe care le-ar avea. De multe ori, live chat-ul e plin de spam inutil și fără nici o legătură cu subiectul discutat. Iar dacă s-a întâmplat să apară o întrebare cu adevărat interesantă sau relevantă pe chat, niciodată nu am ezitat s-o citim și s-o discutăm pe live stream.
Hope this clears things out!