Nelamuririle unui jucator de Wow

Aici puteţi purta discuții generale despre Guild Wars 2

Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Demeterius » 05 Mai 2012, 15:40

Salut ma numesc Dragan Dumitru si am fost un jucator de wow, asta pana in primavara acestui an cand am decis ca acest joc nu ma mai poate surprinde cu nimic.
In iarna eram foarte entuziasmat de SW: Old Republic si am crezut ca acesta va fi viitorul mmorpg pe care il voi juca.
M-am inscirs in beta am facut pre pruchase insa dupa beta test si primele zile de la lansare mi-am dat seama ca am cumparat un Wow cu sabii laser (am jucat KOTOR 1 si 2 si mi-au placut foarte mult, chiar daca nu sunt un fan boy SW).
Asa ca ultima solutie ramane GW2, recunosc nu am jucat Gw1 si nu stiu cu ce se mananca acest joc. Dar dupa ce am renuntat la Wow am decis sa ma informez mai mult fata de Gw.
Trebuie sa recunosc ca ma atrage tot ce am vazut pana acum despre joc: combat activ, o multitudine de posibilitati in a imi crea caracterul cum doresc (talente/skill), evenimente dinamice, pvp etc.
Insa, probabil voi stiti mult mai mult si poate ati jucat si beta si ma puteti lamuri mai bine (mentionez ca am vazut toate videoclipurile de pe Youtube in legatura cu GW2):
1. Daca voi cumpara anticipat jocul, voi avea marea supriza ca la SWOTR ca am dat banii pe ceva ce ni s-a promis prin publicitate dar in realitate e doar o copie a Wow?
2. Se merita sa fac precomanda sau sa astept sa iasa pe piata dvd retail pe care sa il cumpar, pentru a nu mai avea suprize? Si se va lansa si in Romania GW2 in aceasi zi ca pe tot globul sau ca in cazul SWOTR - Romania nu face parte din UE?
3. In GW2 exista Raiding? pe youtube am vazut doar dungeons si world bosses.
4. Cum considerati ca va fi end-gameul in GW2? cum a fost end-gameul in GW1?
5. Cum considerati ca vor oferi continut nou pentru GW2? Patchuri majore sau expansionuri?
6. Detin un Laptop Acer Aspire 5741g - core i3 , win7 nvidia gt 320m - va rula bine GW2 pe el? Deoarece SWOTR rula foarte prost pe el cu un FPS intre 15 si 24 pe medium.

Momentan cam acestea sunt nelamuririle mele sper sa ma puteti clarifica si poate nu o sa imi mai iau teapa asa cum am facut cu SWOTR.
Avatar utilizator
Demeterius
Gladium
 
Mesaje: 4
Membru din: 05 Mai 2012, 15:16

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Larry 2F » 05 Mai 2012, 15:46

Cred ca daca citesti chiar si pe sarite forumul asta sau guildwars2.com afli raspunsurile la majoritatea intrebarilor.
Avatar utilizator
Larry 2F
Gladium
 
Mesaje: 65
Membru din: 25 Apr 2012, 12:57

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Demeterius » 05 Mai 2012, 15:48

Cu siguranta o sa citesc si postarile de pe forum, este prima oara cand il vizitez, deci de acum in colo am ce citi, dar mi-ar prinde bine si daca mi se va raspunde fix la acele intrebari ca sa fiu eu linistit, multumesc.
Avatar utilizator
Demeterius
Gladium
 
Mesaje: 4
Membru din: 05 Mai 2012, 15:16

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Life Snatcher » 05 Mai 2012, 15:53

Parerea mea ca player de MMO-uri in ultimii 8-10 ani e ca GW2 e the next gen mmo. Bad reviews primeste de la kinderi care probabil au cumparat alt joc care nu face nici 2 bani ( ex. TERA care inafara de aiming system este acelasi mmo vechi si boring ) si nu le mai da tati bani sa cumpere altul. Dar pana la urma gusturile nu se discuta, nu avem de unde sa stim ce iti place tie anume si ce nu intr-un mmo, o sa iti raspund doar din punctul meu de vedere ...

1. Nu, noi am dat banii pe ceva si am avut surpriza placuta sa gasim mai mult decat se vede in publicitate.
2. Jocul este global (US/EU) asa ca toata lumea o sa aiba acces din secunda 1 iar noi nu facem exceptie. Daca faci pre-order o sa ai avantajul de a juca cu o zi inaintea celor care cumpara jocul la lansare. Daca faci pre-purchase ca noi, o sa ai 3 zile inaintea celor care il cumpara dupa lansare + acces la toate BWE-urile.
3. Nu, doar world bosses, probabil cei de la ANet nu au vazut nimic fun in faptul de a sta la un raid 5-10 ore aiurea sau chiar mai mult.
4. Nu stiu daca stie cineva ce o sa ne pregateasca ANet ca end-game, dar luand in considerare ce au facut cu jocul pana acum, nu cred ca vom fi dezamagiti din punctul asta de vedere.
5. Nimeni nu stie exact, sunt doar speculatii ...
6. Da, o sa fi ok cu acel laptop. Eu am un HP cu configuratie asemanatoare, doar procesorul il am la 2.53 Ghz si placa video Radeon 6550M. In primul BWE jocul a mers doar pe procesor, am avut fps mic doar cand am intalnit grupuri foarte mari de playeri, de la 30 in sus, si atunci dura f putin. Cand or sa-l optimizeze calumea nu o sa ai probleme ...
Ultima oară modificat de Life Snatcher pe 05 Mai 2012, 16:08, modificat 1 dată în total.
Use search before acting stupid ...
Imagine
Avatar utilizator
Life Snatcher
Legionar
 
Mesaje: 159
Membru din: 13 Apr 2012, 21:01
Localitate: Behind you...
Nume caracter: Life Snatcher

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Loa » 05 Mai 2012, 15:54

Intradevar gaseste raspunsurile pe forum dar eu zic ca nu deranjeaza pe nimeni sa mai raspundem odata. Nu esti singurul in situatia in care nu sti mai nimic deste GW1.

1. Poti face comanda la joc si vei avea acces garantat in beta weekends. Poti testa jocul si nu, nu e o copie dupa vrun MMO. E cu totul diferit. Singurul lucru pe care-l au in comun este faptul ca amandoua jocuri detin titlu de 'MMO'
2. Da, se merita. Dupa cum spuneam vei avea acces in beta weekends si e b2p. L-ai cumparat, il joci, il testezi cand vrei tu fara taxa lunara.
3. Avand in vedere ca aici nu intalnim formatia de Tank, Healer si Dps lucrurile stau un pic diferit. Exista in joc atat PVE cat si PVP.
4. La GW1 nu-ti pot raspunde pentru ca sunt in aceasi situatie ca si tine dar, GW2 nu are end-game.
5. Aflam cu timpul.
6. Merge decent. Ai un laptop ok.
The art of being feminine.
Avatar utilizator
Loa
Legionar
 
Mesaje: 227
Membru din: 17 Feb 2012, 23:51
Nume caracter: Le Loa

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Tudy » 05 Mai 2012, 15:56

Salut, și bine ai venit pe forum!

Spui că ai văzut toate videoclipurile de pe Youtube legat de GW2. Dacă ai fi făcut-o, majoritatea întrebărilor tale și-ar fi găsit deja un răspuns. ;)

Personal, îți recomand să urmărești playlist-ul de pe http://live.guildwars2.ro (secțiunea ”Alte video-uri”), precum și emisiunile noastre (disponibile pe același link).

Ar mai fi GW2 Wiki: http://wiki.guildwars2.com/wiki/FAQ pentru început, precum și toate celelalte link-uri de acolo de pe wiki.

Ca să-ți răspund totuși pe scurt la întrebările tale:

1. GW2 nu e nici pe departe o copie a WoW. Link-urile de mai sus ar trebui să te lămurească.
2. Precomanda (pre-purchase) se merită dacă vrei să beneficiezi de avantajele descrise pe https://buy.guildwars2.com/ (unul dintre ele fiind accesul garantat în Beta Weekends) - altfel, nu văd de ce ar avea o dată de lansare diferită în România, cu Guild Wars 1 nu au avut așa ceva.
3. Nu, nu există raiding în GW2, dar nici nu e nevoie. Din nou, link-urile precizate anterior ar trebui să lămurească toate acestea.
4. GW2 nu are ”end-game”. Întreg jocul e ”end-game”, am avut chiar și o emisiune pe tema asta.
5. Încă nu s-a anunțat nimic public, doar speculații. Vezi FAQ de pe GW2 Wiki pentru detalii.
6. Specificațiile minime sunt disponibile aici: http://wiki.guildwars2.com/wiki/Running_the_game - jocul încă e în fază beta, așa că deocamdată se mai lucrează la partea de performanță. Ar trebui să nu ai probleme prea mari cu acea configurație, chiar dacă probabil nu-ți va merge cu toate setările grafice la maxim.
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Valky » 05 Mai 2012, 16:07

Bine ai venit, Demeterius, sugestia mea este sa incepi sa citesti informatiile disponibile de pe forum si site si sa vizualizezi sectiunea de "Alte videouri" de la "GW2.ro TV" (butonul dreapta sus) pentru ca aceste probleme au fost discutate pe indelete. Totusi, pe scurt la intrebarile tale formulez urmatoarea opinie (si eu am jucat aproape 5 ani WoW):
1. Nu, nu este deloc o clona de WoW, din cel putin 2 motive: fondatorii ArenaNet au avut un rol vital in dezvoltarea jocurilor Blizzard, de acolo au plecat de multhttp://en.wikipedia.org/wiki/ArenaNet si au facut un punct de onoare in a schimba in Guild Wars 2 tot ceea ce nemultumeste jucatorii in orice mmorpg existent pe piata, ceea ce se vede deja in faza beta a jocului prin conceptele cu adevarat revolutionare pe care le aduce in genul mmo.
2. Daca doresti sa si testezi jocul in urmatoarele Beta Weekend Events (primul a fost pe 27, sunt anuntate cateva cu frecventa de aproximativ unul pe luna), merita sa faci pre-purchase (NU pre-order). Depinzand de localitatea in care te afli, la lansare exista posibilitatea sa ai 1-3 zile intarziere la shipping (daca nu iei o versiune digitala), depinzand de multi factori. In plus, pre-purchase iti aduce 3 zile de joc valid inainte de lansarea oficiala.
3. Nu exista raiding in sensul pe care il cunosti, ci exista dynamic events si meta-events, la acestea din urma jocul putand scala automat dificultatea pentru pana la 100 de playeri.
4. GW 2 NU este GW1, deci nu poate fi comparat in termeni de end-game. Dupa ce stai o singura ora in WvW, cred ca nici nu vei mai dori sa afli despre end-game content. In GW2, de la lvl 2 intri in "end-game content", te bati cu bossi pe care in WoW ii intalnesti abia incepand cu lvl 60 - 85, numai ca se afla in open-world, nu intr-o instanta refacuta de pe vremea lui Onyxia. Iar la lvl 80, ai 3 dungeons foarte dificile, ai sa te simti in fiecare mai ceva ca in Cataclysm Final Raid.
5. Este o discutie intreaga pe forum despre asta, ne asteptam la tot ce este mai bun, dar nu avem nimic oficial, decat intentia declarata a producatorului de a mentine un standard ridicat si constant in privinta serviciului pe care-l cumperi achizitionand jocul.
6. Constat ca imbatranesc, ti-au raspuns Tudy si ceilalti prieteni deja, eram in mod editing de ceva vreme, raspunzand altor mesaje, sorry :D
Be most excellent to each other and fear not this night, you will not go astray. Though shadows fall still the stars find their way.
Avatar utilizator
Valky
Centurion
 
Mesaje: 976
Membru din: 06 Feb 2012, 00:18
Zona de interes: World vs World

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Ronah » 05 Mai 2012, 17:07

Am sa fac o caracterizare a PvE-ului din GW2 prin comparare cu viata reala.
Sper ca povestea de mai jos sa fie cat de cat exemplificativa.


Te trezesti de dimineata si stii ca trebuie sa te duci la supermarket sa faci niste cumparaturi.
= Personal Story for each character
Iesi din casa si incepi sa te indrepti catre supermarket
= Going to personal story mission place
Pe drum te intalnesti cu un fost coleg de liceu
= Form a party
Mergi cu el la o bere la o terasa pentru ca nu v-ati mai vazut de mult, Evident ca la terasa toata lumea participa la consumul de bere
= Doing an event in a party together with random groups of people
Ati termiant de povestit si ii spui ca trebuie sa te duci la supermarket. Prietenul are ceva timp liber si vine cu tine
= Going together to do your personal story mission
Pe drum vedeti ca s-a deschis un mare targ de obiecte artizanale. Stii cativa prieteni care ar fii interesati de asa ceva si ii suni sa le spui
= Open friend / guild list and tell them all about a huge meta event happening in the world
Incepeti sa va plimbati prin targ pana gand ceilalti prieteni vin si ei.
= Participation in an event does not have a starting time; you've just happened to at the right time at the right place
Impreuna faceti ravagii la cumparaturi
= All your friends participate at a big meta event that just happened and all get rewards even if they were not there from the start
Dupa asta unii nu mai au bani de cheltuit si se duc spre casele lor, altii vor sa vina cu tine la supermarket
= Continuing to go for your persoanal story mission, now with a larger group of friends
Odata ajunsi la supermarket, le spui ca ai nevoie de lapte, branza oua, vin sucuri, paine si fiecare se duce intr-o directie sa le cumpere pentru tine
= People can join your persona story and really help YOU.
Pentru ca te-au ajutat la cumparaturi, supermarketul le ofera cate o ciocolata fiecaruia ( am vrea noi, ha ha )
= Your friends will get rewards as karma from your personal story too
Acum ca ai facut toate cumparaturile, vrei sa te intorci acasa, dar pretenii s-au gandit sa se diuca la un film, asa ca tu pleci singur spre casa
= Whenever people feel they want to do something else, they can do it
In drum spre casa, vezi niste golani ca se bateau cu politia, Iti este frica si nu te bagi Nu aveai sanse de castig asa ca mai bine lasa
= Even if you find events going on, you don't need to participate in if you feel underpowered
Mai incolo pe drum vezi o batranica care vrea sa treaca strada - stiu, cliche, dar ce sa faci - si o ajuti sa faca acest lucru
= Events are scalable so you are able to solo them. (of course, not all of them)
Ai ajuns acasa si te apuci de facut mancare
= You can do crafting, weapon-smithing, cooking, tailoring etc in every major City
Un vecin suna la usa te invita la el sa va uitati impreuna la un meci la TV
= In towns you can participate in a lot of fun minigames: bar brawling, shooting gallery, etc
S-a facut taziu si trebuie sa te duci la culcare. Ii spui la revedere vecinului si te culci
= Logging off :)
A dous zi de dimineata ai din nou un plan: trebuie sa duci masina la service
= You always have a personal mission story to complete and it is automatically placed into your Journal

Etc....

Enjoy GW2!

Spre deosebire de alte MMO-ri, GW2 nu iti ofera questuri pe tava - fa asta iar apoi fa asta. In afara de "personal storyline", restul depinde de tine ce iti propui sa faci: Skill point challanges, Event farming for karma sau achievements, dungeons, exploration, PvP, gathering, crafting, chatting with people in towns, minigames, etc.
"a total nonlinear game experience"

In ce priveste PvP-ul, ii las pe ceilalti sa iti spuna pentru ca eu ma pricep mai putin.
Imagine
Avatar utilizator
Ronah
Centurion
 
Mesaje: 806
Membru din: 16 Dec 2011, 13:11
Nume caracter: Ronah Haght Akan

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Demeterius » 05 Mai 2012, 18:19

Mutlumesc frumos de raspunsuri.
Si cu fiecare informatie noua pe care o aflu consider ca GW2 va fi noul meu mmo pe care il voi juca.

@ Tudy - ai dreptate, urmarind videourile pe youtube mi-am facut o idee generala buna despre joc, dar acele mici nelamuriri trebuiau sa primeasca un raspuns de la cei care isi dedica sau si-au dedicat destul de mult timp cu acest joc. Sincer, prefer opinia unei comunitati decat a "freelancerilor" de pe youtube.
Avatar utilizator
Demeterius
Gladium
 
Mesaje: 4
Membru din: 05 Mai 2012, 15:16

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Demeterius » 05 Mai 2012, 18:45

Ronah daca as putea ti-as da o bere pentru postul tau ( atat imi permit din salariul de profesor momentan), insa m-ai facut sa rad cu lacrimi. Multumesc.
Avatar utilizator
Demeterius
Gladium
 
Mesaje: 4
Membru din: 05 Mai 2012, 15:16

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Asky » 06 Mai 2012, 01:55

O comparatie cu wow ar fii Heroic dungeons, dar in gw2 chiar is grele, cum erau si in TBC la inceput, ai 3 directii diferite care le poti lua in modu de explorare a unui dungeon (is 8 dungeons din cate tin minte) iar in fiecare te poti trezi cu un random event boss, nu stiu daca exista vreun clip cu cineva sa reuseasca sa termine primu dungeon in modul de explorare (care le am vazut eu nu au reusit sa termine). iar ca end game tre sa consideri ca poti face toate zonele la orice nivel findca te scaleaza la nivelu zonei si nu strica deloc experienta jocului, ba chiar si primesti rewards de nivelul tau (la lvl 80 omori mobi de lvl 5 si iei loot de 80).

Cat despre pvp, ii fara limita, poti juca instant in grupuri neformate, cauta un server pe care intri des (gen counter strike) formand o mica comunitate de pvp, ori intra in wvwvw unde ii macel mai tot timpul( nu iti recomand sa mergi fara un grup findca o sa fie destul de neplacut).
Asky
Legio Gemina [XIII]
 
Mesaje: 155
Membru din: 27 Iul 2011, 13:47
Nume caracter: Little Asky
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: Nelamuririle unui jucator de Wow

Mesajde Ronah » 06 Mai 2012, 08:14

Demeterius scrie:
Ronah daca as putea ti-as da o bere pentru postul tau ( atat imi permit din salariul de profesor momentan), insa m-ai facut sa rad cu lacrimi. Multumesc.


Ma bucur ca ti-a placut. Cheers!! (pentru bere :D)

Acesta este si scopul principal in GW2 - having fun :)
Welcome to the game!!
Imagine
Avatar utilizator
Ronah
Centurion
 
Mesaje: 806
Membru din: 16 Dec 2011, 13:11
Nume caracter: Ronah Haght Akan


Înapoi la Discuţii generale despre joc

cron
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori