[Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate

Moderator: Wicked

Reguli forum
Atenție! Când scrieți un subiect, vă rugăm să respectați următoarele reguli de numire: Utilizați etichete la începutul redactării subiectului!
Ex: Doresc să scriu despre un build, prin urmare subiectul se va numi [Build] WvW Riffle Warrior. Alte exemple: [Ghid] Plasarea de siege, etc

[Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate

Mesajde Wicked » 22 Apr 2013, 22:25

In ultimul timp am observant ca foarte multa lume foloseste in w3 builduri pentru solo play care nu au cum sa ajute un grup cu buffs, fields, heals, etc. Odata cu organizarea unui training de WvW, echipa XIII a decis sa ajute comunitatea cu builduri facute special pentru grupuri de 15-30+ oameni care pot infrunta “zerguri” cu un numar cel putin dublu. In urmatoarele randuri o sa prezint cateva din buildurile pentru grupuri organizate de WvW.

Elementalist

Elementalistul are rolul dea a aduce un suficient numar de buffs si combo fields pentru echipa. In general, este bine ca fiecare party sa contina un elementalist.


Engineer

Inginerul specializat pe grenade este probabil cel mai bun AoE dps dupa elementalist. O alta optiune ar fi pistol/shield sau flamethrower.

Guardian

Gurdianul este cel care poate sa tina toata echipa in picioare pe perioade scurte de timp datorita protectionului si a spellurilor care reflecta proiectile sau cele care impiedica inamicii sa se apropie de grup. Hammerul are cel mai puternic melee blast din joc, Mighty Blow.


Mesmer

Un adevarat maestru al confuziei, mesmerul are datoria de a ascunde intreaga echipa sub veil pentru un stealth attack, sau sa teleporteze 20 de oameni cu ajutorul unui portal bomb, ori sa aplice confuzie cu rezultate devastatoare pentru partea adversa. Daca ar fi sa ne gandim ce profesie ar putea schimba cursul unei batalii, aceea ar fi mesmerul.


Necromancer

Buildul de necromancer se bazeaza foarte mult pe wells si pe AoE-ul dat de staff. Well-urile aplica si transforma boons in conditions si creaza Dark Field. Un necroman care isi pozitioneaza spellurile corect poate face diferenta intre un zerg inamic cu eficienta 0 sau un grup cu full buffs cu eficienta de peste 30%.


Ranger

Cum ideea de a sta cat mai departe si a face single target damage este exclusa in grupuri unde regula de baza este “stacking”, rangerul trebuie sa isi modifice stilul de joc si sa lase arcul deoparte. Buildul de traps este unul din cele mai overpowered din joc asa ca nu veti regreta.


Thief

In general, un thief nu are ce cauta in prima linie a bataliei asa ca aceasta profesie are rolul de a face scouting pentru echipa si de a anunta din timp miscarile inamicului pe harta. Un thief experimentat poate sa incerce o tentativa de asasinat a unui commander situat intr-o pozitie proasta: video. Shortbow-ul are cel mai puternic ranged blast din joc, Cluster Bomb.


Warrior

Luptatorul de baza in orice armata, warriorul in GW2 este cel care poate rupe randurile oricarui grup cu ajutorul crowd controlului si a damageului imens dat de hammer. Support-ul si zecile de buffs dat de profesiile de enumerate mai sus fac din warrior o adevarata masina de ucis.


Tips:
- cand ajungi la 25 stacks de Bloodlust, Perception, Life, Corruption schimba arma cu cu un alt sigiliu (recomand Energy sau Hydromancy), stack-urile raman.
- gear PTV cu mix knight-zerk-valk

Food:
Oil:

//actualizat la 15.09.2013
Avatar utilizator
Wicked
Legionar
 
Mesaje: 194
Membru din: 14 Feb 2012, 20:34
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Zarroc Wickedblade
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Wolfskin » 24 Apr 2013, 10:08

Necromancerul meu are un build bazat pe staff si conditii - armura precision /toghness / condition damage. Si deasemena mi-am ales sa maresc durata si dmg. la Fear. Cred ca build meu este foarte bun in aparare pe ziduri, daca mai ai 2-3 Necro pe acelasi build reusesti sa tii dusmanii la distanta de porti sau ziduri.
Ma gandeam zilele astea sa incerc si build-ul de tank necro- foarte interesant , un build ce presupune sa fii acolo in mijlocul luptei.
Partea cu combourile trebuie exersata. Poate trebuie la fel discutate aici si pe TS ce build are fiecare care participa la WvW, nu stiu zic si eu. :D
Wolf Taimer - Necromancer lvl 80
Wolverinx - Guardian lvl 80
Avatar utilizator
Wolfskin
Gladium
 
Mesaje: 15
Membru din: 02 Ian 2013, 23:54
Localitate: Sibiu
Nume caracter: Wolf Taimer

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde stevecelrau » 24 Apr 2013, 11:21

As avea cateva de obiectat la buildul de guardian :mrgreen: Cel postat de tine merge, nu zic ca nu merge, dar se poate si mai bine:
1. In primul rand nu este sinergie intre traits si utility skills. Buildul foloseste Pure of Voice dar are doar un singur shout pe bara?
2. Trait-ul Consecrated Ground este bun dar nu prea, o sa explic si de ce. In batalii mari unde (din pacate) exista lag la skiluri, vei avea mari dificultati sa folosesti "Consecration"-urile de pe bara. Ground Targeting-ul nu te ajuta, mai mult te incurca deoarece ajungi sa pui WoR sau Sanctuary altundeva decat unde intentionai. Aici repet, in mare masura problema vine de la lag-ul serverului...

In ultima perioada joc mai mult Guardian in W3 si buildul de suport folosit este cel din linkul de mai jos:
http://gw2skills.net/editor/?fUAQJASWlU ... mJiqV2YA-w

Modificarile fata de buildul postat de tine sunt urmatoarele:
1. folosirea trait-ului Altruistic Healing care te ajuta sa stai in viata. De obicei Empower iti reface cam 3 sferturi de viata prin Altruistic Healing.
2.Inlocuirea trait-ului Consecrated Ground cu Absolute Resolution care pe langa healing-ul mai mare pe care il da scoate si 3 conditii de pe tine si aliati. Inlocuieste cu mare succes Pure of Voice.
3. Folosirea "Consecration"-urilor le va plasa la pozitia ta curenta, din aceasta cauza trebuie mare atentie la pozitionare, dar odata ce te obisnuiesti nu vei avea probleme.
4. Inlocuirea Rune of the Grove cu Rune of the Earth care da un +5% in plus la protection. Trade-off-ul de 25healing vs 25 toughness e echitabil :)

Recomand folosirea Chocolate Omnomberry Cream pentru bonusul de 20% la boons, se simte :)
I am valiant, boisterous, strong-willed and passionate. I am Norn.
Jormag, feel my wrath!
Avatar utilizator
stevecelrau
Legionar
 
Mesaje: 365
Membru din: 05 Aug 2011, 17:53
Nume caracter: Evren Khan / Alba Ca Zapada

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Wicked » 24 Apr 2013, 11:23

Desigur, un build pe conditions e foarte bun daca ai siguranta zidurilor insa la events noi vrem sa iesim pe campul de batalie si sa castigam glorie omorand zeci de francezi deodata ;)

Rog pe toata lumea care vrea sa supravietuiasca macelului care va urma sa isi echipeze caracterul cu armuri de soldier sau cel putin knight! Toughness-ul si hp-ul sunt cele mai importante stats in WvW, damage avem din boons.

LE:

Steve, build-ul de consecrations are numeroase lipsuri insa e obligatoriu sa existe un singur guardin cu acesta configuratie. De acord, cand apare delay la spells nu prea ai cum sa pozitionezi corect un wall sau sanctuary. In cazul in care lag-ul este inevitabil(la reset) eu recomand signet build, fara prea multe utility skills.
Build-ul normal are AH, Pure of Voice, 3 shout-uri pentru remove conditions - mult mai versatil.

AH vs Pure of Voice e discutabil. O sa adaug si varianta ta pe ghid, multumesc de sugestie.
Avatar utilizator
Wicked
Legionar
 
Mesaje: 194
Membru din: 14 Feb 2012, 20:34
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Zarroc Wickedblade
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Tulibone » 24 Apr 2013, 15:33

Eu folosesc buildul acesta luat din urmatorul clip:



Mi se pare mult mai OK decat D/D. Black Powder e excelent pentru a diminua damage-ul primit iar cu HS poti face un combo dragut pentru stealth stacking. In plus Shadow Shot-ul iti permite sa fii si mai mobil decat inainte (acest skill punand blind pe oponent). Dupa build-ul pus de tine, Signet of Malice nu cred ca isi are rostul deoarece avand D/D presupun ca joci la Backstab si Stealth, asta inseamna burst damage si nu sustained (i.e S/P -> Pistol Whip). Inca un lucru: nu prea vad a fi folositoare Death Blossom si Dancing Dagger fata de Shadow Shot (mobilitate, again) si Headshot (range daze). Ma rog, in clip proprietarul explica mult mai bine, insa poate fi o chestie de opinie si de comoditate.
Imagine
Avatar utilizator
Tulibone
Gladium
 
Mesaje: 7
Membru din: 21 Mar 2013, 21:27
Localitate: Iasi
Nume caracter: Tulibone

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Wicked » 24 Apr 2013, 16:13

Cum ziceam mai inainte, la eventuri e bine sa se foloseasca build-uri de grup. Cel postat de tine e foarte bun la duele 1vX insa daca ne gandim mai bine, acest thief nu ajuta cu nimic serverul juacand solo, omorand 2-3 invaderi de lvl sub 80 si cativa nubs care habar nu au cum sa joace impotriva unui hot.
Poti schimba pe D/P si se poate modifica buildul de baza care l-am postat mai sus, insa ai nevoie de trait-urile din trickery daca vrei sa ajuti grupul din care faci parte. Prefer Signet of Malice cand merg cu "zerg-ul", ai sustained heal mare, heal la 12 secunde, 100% uptime vigor cu heal si steal, iar de stealth nu prea ai nevoie intr-un grup. Heal-urile mari vin din Water Field + Blast si Regeneration.
Prea.Mult.Heal. :D
Avatar utilizator
Wicked
Legionar
 
Mesaje: 194
Membru din: 14 Feb 2012, 20:34
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Zarroc Wickedblade
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde stevecelrau » 24 Apr 2013, 17:14

Wicked scrie:
AH vs Pure of Voice e discutabil. O sa adaug si varianta ta pe ghid, multumesc de sugestie.


Pure of Voice trebuie folosit cu macar 2 shout-uri pe bara ca sa il pui in valoare. Altfel doar cu un singur shout pe bara AH castiga detasat, self-sustain-ul e prea bun in comparatie cu utilitatea adusa grupului de PoV. Asta vroiam sa subliniez :)
I am valiant, boisterous, strong-willed and passionate. I am Norn.
Jormag, feel my wrath!
Avatar utilizator
stevecelrau
Legionar
 
Mesaje: 365
Membru din: 05 Aug 2011, 17:53
Nume caracter: Evren Khan / Alba Ca Zapada

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Tulibone » 24 Apr 2013, 17:59

Wicked scrie:
In general, un thief nu are ce cauta in prima linie a bataliei asa ca aceasta profesie are rolul de a face scouting pentru echipa si de a anunta din timp miscarile inamicului pe harta.


Pai nu stiu de ai vrea sa mergi cu zergul, eu observ ca te contrazici singur. Inafara de niste bufuri pe care "zergul" le-ar obtine atunci cand tu dai Steal pe un inamic si sa zicem cateva Cluster Bomb nu vad cum ai putea sa ajuti. Eu vorbeam din punct de vedere al caparii unui camp, ai face defend daca vin <5 oponenti sa-l ia inapoi, perma stealth pentru scout, mobilitate... Oricum eu abia astept ziua de joi deoarece chiar vreau sa afluri ce playstyle ar fi cel mai eficient pentru un thief care vrea sa ajute serverul, etc.
Imagine
Avatar utilizator
Tulibone
Gladium
 
Mesaje: 7
Membru din: 21 Mar 2013, 21:27
Localitate: Iasi
Nume caracter: Tulibone

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Inwa » 26 Apr 2013, 02:51

Grupurile sub 10 oameni sunt specializate pe ceva - vanat dolyaks, capat camp-uri sau quagans. Build-urile postate de Wicked sunt mai ales pentru jocul in zerg (nu toate, ele pe d/d nu prea are ce cauta acolo de exemplu). In acest caz este mult mai important cum poti ajuta grupul decat cum te poti ajuta doar pe tine. Un build gandit pentru solo play nu este indicat in acest caz chiar daca primul impuls este sa ai grija maxima de propria piele :)

Din punctul meu de vedere thief-ul nu este cea mai indicata clasa pentru a juca in zerg si este mai degraba o profesie de hartuire/scouting.
Inwa
Legio Gemina [XIII]
 
Mesaje: 24
Membru din: 08 Mai 2012, 14:44

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Valky » 26 Apr 2013, 12:55

Pai asta este si ideea pe care o subliniaza foarte bine Wicked. In W3 HP&Toughness sunt cruciale, iar buildul fiecaruia trebuie adaptat functie de situatia in care se afla. Daca joci doar cu un party de 5 si omori doliaks / capezi camps, faci spec pentru SPVP. Daca vrei sa mergi cu grupul mare, sa "zerg-uiesti", iti faci spec util DOAR pentru group-support. Foarte multi jucatori, cand intra in grupul de zerg, se gandesc in continuare la "sa dau dmg mare, sa-mi dau heal eficient, sa omor repede inamicul, sa am 3 utility skills ca sa-mi dau instant armor si evade, sa ma teleportez singur din zona de combat, etc". Exact asa NU trebuie gandit. Nu conteaza ca tu ca individ sa dai dmg mare si sa-ti dai heal singur. Avantajele de dmg, speed si heal vin din buff-urile de grup si sunt substantiale, daca toti au configuratia potrivita, ele sunt mult mai mari decat ce-ti poti da tu singur. In grup mare, singurele lucruri la care trebuie sa te gandesti sunt: "ce spec de traits, ce utility skills si ce elita trebuie sa folosesc ca si ceilalti din grup sa beneficieze de buff-urile sau heal-ul meu" si "ce skills / fields trebuie sa folosesc si cand pentru a fi utile grupului". Orice skill care-ti vine in cap ca fiind util tie ca individ si poate fi inlocuit cu un skill util grupului, nu are ce cauta pe bara ta de skills. La butonul de heal individual, folosesti skill-ul cu cel mai mic cooldown si cea mai mare valoare de heal, nu pe cel care-ti da tie buffs, buff-urile vin de la group. La elita folosesti elita care creaza avantaje grupului, nu tie. Obligatoriu pe bara un blast-finisher. Vom explica pe indelete la urmatoarea sesiune de training. viewtopic.php?f=78&t=1532
Be most excellent to each other and fear not this night, you will not go astray. Though shadows fall still the stars find their way.
Avatar utilizator
Valky
Centurion
 
Mesaje: 976
Membru din: 06 Feb 2012, 00:18
Zona de interes: World vs World

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Wicked » 01 Mai 2013, 02:07

Din Game Update Notes 30.04.2013:
  • Updated confusion and retaliation effects to do the same damage as they do in sPvP.
adica s-a redus Confusion damage cu 50% in WvW. RIP condi mesmer :)
Avatar utilizator
Wicked
Legionar
 
Mesaje: 194
Membru din: 14 Feb 2012, 20:34
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Zarroc Wickedblade
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Wicked » 08 Mai 2013, 16:46

Am adaugat un Ghid de Combo Field & Blast Finishers pentru Elementalist. Daca sunteti interesati o sa fac si pentru celelalte clase.
Avatar utilizator
Wicked
Legionar
 
Mesaje: 194
Membru din: 14 Feb 2012, 20:34
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Zarroc Wickedblade
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde cantstandja » 23 Mai 2013, 09:09

Red Guard Builds http://oceanix.enjin.com/forum/m/882934 ... x-vanguard

General Rules:

1. For every 5 enemies we (generally) need.
- 1 Well Necromancer
- 1 Staff Elementalist
- 1 D/D Elementalist, or Hammer Warrior

2. For every 5 allies we (generally) need.
- 1 Staff Ele
- 1 Consecration Guardian
- 1 Well Necro (Well of Power)
- 1 Banner Warrior (Sword/Horn + Longbow)

Thieves will run the Venom/ boon buster build/ scout builds.

Core outline for 20 players

ELES:
- Staff Ele


- D/D Ele


- Optional 2x Dagger/Focus Ele

GUARDIAN:
- Consecration Guardian (variations of the below build)
http://gw2buildcraft.com/calculator/gua ... .19.y.1j|e

- Support Condi removal Guardian
http://gw2buildcraft.com/calculator/gua ... .18.12.0|e

WARRIOR:
-Damage dealing (Hammer + Sword/Axe)
http://gw2buildcraft.com/calculator/war ... 6b.68.6m|e

-Banner Support (Sword/Warhorn + Longbow)
http://gw2buildcraft.com/calculator/war ... 63.66.6k|e


NECROMANCER:
- Well Necromancer
http://gw2buildcraft.com/calculator/nec ... 4d.4c.4f|e

- Condi Necromancer
http://gw2buildcraft.com/calculator/nec ... 3.0|31.e|e
Guide: http://lopezirl.com/2012/12/30/a-condit ... -vs-world/


RANGER:
- Trap Ranger (condi duration and power for range dps and entangle/traps to snare)
http://gw2buildcraft.com/calculator/ran ... 51.52.54|e

ENGINEER:
- Engineer bomb support http://gw2buildcraft.com/calculator/eng ... .2v.2j.0|e
-Engineer AoE
http://gw2buildcraft.com/calculator/eng ... 2j.2e.30|e


MESMER:
- AoE Glamour Mesmer (one or both need Portal, this would replace Feedback)
http://gw2buildcraft.com/calculator/mes ... 39.3b.3q|e


THIEF:
Standard Thief: http://gw2buildcraft.com/calculator/thi ... 5s.5q.5v|e


ELEMENTALIST:
Staff DPS/Support Build: - Build Guide: http://oceanix.enjin.com/forum/m/882934 ... #p37688313
http://gw2buildcraft.com/calculator/ele ... 1u.1v.28|e

D/D DPS Build: - Build Guide: http://oceanix.enjin.com/forum/m/882934 ... #p37688313
http://gw2buildcraft.com/calculator/ele ... 1u.1v.28|e

GEAR ACQUISITION:
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Equipme ... n_by_stats <-- scroll down to temple Armour, brought with karma. Not everything available.
http://wiki.guildwars2.com/wiki/List_of_armor_sets <-- Scroll down to dungeon Armour, this will give you the ones acquirable via running dungeons.
Crafting: quite a few can be crafted
TP: money can by most things in this game

Fear Doctrine Builds: http://oceanix.enjin.com/forum/m/882934 ... r-doctrine -builds -
Avatar utilizator
cantstandja
Gladium
 
Mesaje: 6
Membru din: 25 Iul 2012, 17:39
Nume caracter: Starvin Marvin
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: [Ghid] Builduri WvW pentru grupuri organizate (XIII edit

Mesajde Wicked » 15 Sep 2013, 01:53

O sa continui sa fac update la zi la builduri. Daca nu o sa pot edita voi posta la fiecare schimbare majora.
Avatar utilizator
Wicked
Legionar
 
Mesaje: 194
Membru din: 14 Feb 2012, 20:34
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Zarroc Wickedblade
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)


Înapoi la WvW

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator