Reguli de utilizare - server TeamSpeak

Locul destinat subiectelor vechi

Reguli de utilizare - server TeamSpeak

Mesajde Tudy » 03 Mai 2012, 00:24

Acest set de reguli/recomandări este valabil pentru toți utilizatorii server-ului de TeamSpeak al comunității, iar utilizarea server-ului denotă acceptul implicit al acestora.

Chiar dacă vorbim totuși de niște elemente de bun-simț, pentru a evita orice situații neplăcute, vă recomandăm să citiți acest thread în întregime, cel puțin o dată.

 1. Ținând cont că server-ul aparține unei comunități private, utilizarea acestuia este un privilegiu, nu un drept (la fel ca și în cazul forumului și a celorlalte resurse puse la dispoziția comunității). Acest privilegiu este oferit doar membrilor activi ai acestei comunități, iar utilizarea server-ului TS aduce cu sine acceptul implicit al acestui regulament.
 2. Este obligatoriu ca utilizatorii să folosească nickname-uri prin care să poată fi identificați ușor pe baza numelor de pe forum (spre exemplu se poate utiliza un nume de personaj ingame sau orice altceva, atât timp cât includeți și nickname-ul de pe forum între paranteze). De asemenea, e interzisă atât utilizarea de nickname-uri vulgare sau ofensatoare, cât și ”copierea” nickname-ului altor utilizatori.
 3. Comportamentul oricăror persoane care nu fac parte din comunitate (nu au cont activ pe forum) dar cărora li s-a comunicat adresa server-ului și au fost invitate pe TS devine responsabilitatea celor care le-au invitat.
 4. Este recomandat să vă setați microfonul și căștile înainte să intrați pe TS. Pentru aceasta, găsiți tot ceea ce aveți nevoie în Settings > Options > Playback/Capture (inclusiv teste audio pentru playback/microfon).
 5. Este recomandat să utilizați funcționalitatea de Push-to-Talk, mai ales dacă folosiți boxe în loc de căști. Astfel, utilizatorii de pe același canal nu vor fi afectați de sunete sau discuții care au loc “în culise”. Altfel spus, nimeni nu e obligat să audă voci de câine/pisică/bunică/prieten imaginar. Push-to-Talk evită și ecoul sau eventualele bruiaje care pot apărea la ”Voice Activation”. Situațiile deranjante care pot apărea vor fi inițial indicate prin simpla mutare a utilizatorului pe un canal gen ”Discotecă” (pentru cei care uită de existența funcției Push-to-Talk și îi deranjează pe ceilalți).
 6. Dacă funcția ”Voice Activation” este utilizată corespunzător, Push-to-Talk nu e obligatoriu. Este suficient să dați microfonul pe ”mute” în momentul în care nu îl folosiți sau nu sunteți la PC, pentru a evita orice situații potențial deranjante pentru ceilalți.
 7. Sunt strict interzise atacurile la persoană, jignirea sub orice formă a celorlalți membri, folosirea de cuvinte obscene, ameninţătoare, abuzive sau indecente, bârfa orice alte forme de comportament nepotrivit.
 8. Orice drame personale nu-și au locul; se acceptă doar discuții civilizate și la obiect între membrii comunității; dacă acest lucru nu este posibil, se poate oricand solicita ca orice discutii mai “aprinse” între membri să fie mediate de către administratorii server-ului sau chiar de către ceilalți membri prezenți online.
 9. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior şi nu a persoanelor care le-au enunțat, iar toți membrii comunității trebuie să dea dovadă de maturitate în exprimare și comportament (referitor nu neapărat la vârstă, ci la atitudine). Dacă nu puteți purta o discuție în contradictoriu cu altcineva pe un ton calm, sunteți rugat să părăsiți server-ul TS sau să vă mutați pe un alt canal unde nu deranjați pe nimeni.
 10. Atunci când pe canal sunt prezente alte persoane care nu vă cunosc și/sau pe care nu le cunoașteți atât de bine, este de preferat și de bun simț să încercați să vorbiți pe un ton cât mai neutru, fără glume pe care numai voi le-ați înțelege sau orice alte remarci la care s-ar folosi scuze de genul "dar ne cunoaștem". De asemenea, așa cum în viața de zi cu zi salutați și întâmpinați persoanele cu care vă întâlniți, și aici (pe server) sunteți rugați să respectați persoanele de lângă voi, aplicând codul bunelor maniere.
 11. Este recomandat să acordați prioritate celor care deja vorbesc și să nu îi întrerupeți. Așteptați-vă rândul și acordați respectul cuvenit antevorbitorilor voștri, pentru a putea beneficia și voi de același respect atunci când aveți ceva de spus.
 12. În cazul în care pe canalul unde vă aflați e prezent un număr mai mare de persoane sunteți rugați ca, înainte să spuneți ceva, să realizați o auto-evaluare pentru a vă da seama dacă lucrurile pe care vreți să le spuneți sunt de interes pentru toți cei prezenți. Dacă nu, vă recomandăm să folosiți metode private sau mai puțin intruzive de adresare (TS channel/private chat, in-game chat/whisper etc.)
 13. Canalele create pe server au rolul de a grupa utilizatorii în funcție de activitatea pe care aceștia o desfășoară (discuții generale, gaming, AFK etc). În acest sens, este puternic recomandată utilizarea canalelor în scopul pentru care au fost create (scop dat de structura canalelor și denumirea fiecărui canal în parte).
 14. Utilizarea funcționalității de înregistrare audio (Recording) este permisă doar cu acordul tuturor membrilor de pe canalul în care intenționați să înregistrați. Dacă vreo persoană din cele prezente vă solicită să opriți înregistrarea, sunteți obligat să faceți acest lucru imediat.
 15. Utilizatorii care încalcă intenționat aceste obligații/recomandări sau care deranjează prin prezența/atitudinea lor vor fi sancționați după gravitatea faptei lor. Sancțiunile pornesc de la restricții de acces pe un anumit canal și pot escala până la situații în care se va da kick și/sau ban.

Prezentul set de reguli/recomandări poate suferi modificări ulterioare atunci când situațiile noi o impun.

Ultima actualizare: 31 iulie 2012
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Înapoi la Arhivă

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator