GW2.ro - idee/propunere de ghilda

Căutați o ghildă sau vreți să vă creați una? Aici găsiți mai multe informații despre ghildele din GW2.

GW2.ro - idee/propunere de ghilda

Mesajde Shob » 31 Ian 2012, 22:56

Asa cum s-a spus duminică pe stream după emisiune, revenim cu câteva detalii legate de ghilda pe care eu, Tudy, împreuna cu alti membri dorim să o înființăm în Guild Wars 2. (a nu se înțelege că aceasta va fi ghilda reprezentativă a comunității, este doar ghilda pe care noi vrem să o formăm)

Numele ghildei este un "working title" asa că sugestiile celor interesați sunt binevenite. Până acum, avem următoarele nume:

 • Carpathian Garden [sic]
 • Sase Cai Frumosi [ioi]
 • Gravity Always Wins
 • Brainstorm
 • Psychosomatic
 • The Answer Is 42
 • Team Harmless
 • Mostly Inadequate/Mostly Adequate
 • Mostly Harmless
 • Sarmizegetusa Regia [Dac]
 • Legiunea XIII - Gemina / Legio tertia decima Gemina [XIII]
 • Tyrian Hitchhikers
 • Crit Happens [Oops]
 • Dragon Slayers [RO]

Scopul ghildei:

Crearea unei atmosfere pozitive și relaxate în care oameni cu idei asemănătoare să se poată bucura de compania altora. Idei care ne sunt importante: respect, fair-play, onestitate, lucrul în echipa, deschidere spre dialog, simțul umorului. În final, nu trebuie să uitam că Guild Wars 2 e un joc, și intenționăm să-l tratăm ca atare.

Activități principale:

Datorită intenției ArenaNet de a face din GW2 un e-sport, precum și ținând cont de “istoria” membrilor fondatori în ceea ce privește PvP-ul din GW1, ghilda va avea ca scop principal PvP-ul competitiv. Chiar și asa, mulțumită numeroaselor îmbunătățiri/transformări aduse de ArenaNet genului MMO prin GW2, nu vom ezita să experimentăm întreg conținutul (PvE, Dynamic Events, Dungeons) cu foarte mare entuziasm, oricând timpul ne va permite. Astfel, prioritățile ghildei vor fi următoarele:
 1. Competitive PvP
 2. WvWvW
 3. Casual PvP
 4. Dungeons / Group PvE
 5. Dynamic Events / Crafting / General PvE

Regulament intern:

 1. Have fun while playing! Fiecare membru e liber sa joace cu cine, când și cum îi place. Din acest motiv nici nu vom cere exclusivitate din partea membrilor în privinta ghildelor din care fac parte. Fiecare membru va fi evaluat strict pe baza nivelului de implicare în ghilda noastră.
 2. Membrii ghildei trebuie să respecte principiile care stau la baza ghildei (vezi scopul ghildei), atunci când aleg să reprezinte ghilda fie în joc, fie în afara lui (blogs, forums, TS, Facebook/Twitter, etc)
 3. Încălcarea principiilor de bază (descrise în scopul ghildei) aduce o evaluare a situației de către Consiliul de conducere al ghildei, care este dator să decidă validitatea reclamațiilor și să îi sancționeze pe cei ce au acționat împotriva principiilor ghildei, cu una din urmatoarele:
  1. atenționare (se aplică doar pentru membrii noi care poate nu au ajuns să înțeleagă/aplice principiile ghildei);
  2. perioadă de probă (în timpul căreia orice încălcare suplimentară a principiilor aduce excluderea din ghildă);
  3. excludere directă (pentru încălcări foarte grave).
 4. Orice drame personale nu-și au locul; se acceptă doar discuții civilizate și la obiect între membrii ghildei; dacă acest lucru nu este posibil, se poate oricand solicita ca orice discutii mai “aprinse” între membri să fie mediate de către Consiliul de conducere sau chiar de către ceilalți membri prezenți online.
 5. Maturitate (referitor nu neapărat la vârstă, ci la atitudine).
 6. WORK IN PROGRESS

Organizarea ghildei

 1. Guild Leader(s): au acces direct și total la elementele de comunicare/logistica/administrare de baza (administrare website, forum, ghilda în joc, server TS). În rest au aceleasi drepturi și obligații ca și Council Members.
 2. Council Members / Officers: o adunare de egali care iau decizii prin vot asupra oricăror probleme care afectează întreaga ghildă. Sunt selectați dintre cei mai vechi și mai “înțelepti” membrii ai ghildei, printr-un vot dat de Council Members deja existenți, vot care trebuie să fie unanim. Printre cerințele care trebuie îndeplinite pentru a deveni Council Member se numără: loialitate față de ghildă, un nivel ridicat de maturitate și onestitate, atitudine răbdătoare și responsabilă față de ceilalți membri, principii morale bine definite. Pe lângă dreptul la vot în privința ghildei, toți cei implicați în acest Council/Consiliu vor avea diferite roluri, în functie de necesități, cum ar fi spre exemplu:
  1. PvP Scheduling Officer: se ocupă de înscrierea echipei / echipelor de PvP în diferitele turnee, oficiale sau Player-Run, de eventualele update-uri legate de orele de desfășurare ale meciurilor, antrenamentelor, de asemenea de programarea meciurilor amicale cu alte ghilde;
  2. PvE Scheduling Officer: se ocupa cu programarea și inscrierile pentru activitățile PvE de tot felul (exploring, crafting, dynamic events, dungeons, farm, run-uri, etc);
  3. Liaison Officer (sau PR Officer)
   1. se ocupa cu tot ce înseamnă imaginea ghildei și bunele relatii cu comunitatea GW2;
   2. este vocea oficială a ghildei pe toate forumurile, în toate disputele/discutiile în care este necesară o replică / opinie oficială a ghildei;
   3. are un rol în stabilirea activitatilor (PvE/PvP) desfășurate în comun cu alte ghilde.
  4. Recruitment Officer: se ocupă cu supervizarea întregii activități de recrutare a ghildei, cu ajutarea veteranilor și a recruiterilor acolo unde e nevoie în probleme de recrutare și cu rezolvarea oricăror dispute / probleme legate de recrutare, aducându-le în atenția Consiliului la nevoie.
  5. Recruiter/Mentor: oricare dintre Council Members poate activa ca și Recruiter/Mentor pentru persoanele noi pe care le-a adus în ghildă
 3. Veterans: pe lângă rolul de Recruiter, actioneaza ca si “Mentori” pentru noii recruți; au doar drept de invite, nu și de kick;
 4. Members: recruții care au trecut de perioada de probă (2 săptămani);
 5. Recruits: toți cei care doresc să se alăture ghildei și se afla în perioada de proba (2 săptămani), sponsorizați de un Veteran / Recruiter.

Condiții pentru a deveni membru

Orice persoană care dorește să ni se alăture trebuie în primul rând să ia la cunoștință și să fie de acord cu regulamentul ghildei și să își creeze un cont pe forum. Odată creat, trebuie să completeze un ”Guild Application” pe forum. Ca urmare a depuneri acelui Guild Application, persoana va fi contactată (via forum/TS sau in-game) de către unul dintre membrii ghildei care se ocupă de recrutare (Recruiting Officer / Veteran) pentru un interviu pe TS. Dacă se consideră că persoana îndeplinește toate condițiile, este invitată în ghildă. Odata recrutată, persoana primeste statutul de “Recruit” si ii este alocat un “Mentor” (de obicei acelasi Recruiter care l-a si adus in ghilda), intrând astfel într-o perioadă de probă, în urma căreia se va lua o decizie finală.

Mentors

Rolul unui Mentor este acela de a-i ajuta pe nou-veniti sa inteleaga mai bine mecanicile jocului, regulamentul intern al ghildei, etc. După o perioadă de probă de două săptamăni, în funcție de interacțiunea avută cu noul Recruit, Mentor-ul va decide dacă:
 • Acel Recruit este promovat la statutul de Member (cu acordul consuliului);
 • Perioada de probă se prelungește cu 1-2 săptămâni;
 • Persoana nou-recrutată nu respectă cerințele ghildei și este eliminată din ghildă.

Cam acestea sunt informațiile pe care le putem da pentru moment; pe măsură ce ne apropiem de BETA vom furniza mai multe. :)
Herp. Derp.
Avatar utilizator
Shob
GW2.ro staff
 
Mesaje: 553
Membru din: 30 Ian 2011, 14:10
Localitate: Bucureşti
Nume caracter: Scufilicious
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Xas » 02 Feb 2012, 10:22

Alex scrie:
Asa cum s-a spus duminică pe stream după emisiune, revenim cu câteva detalii legate de ghilda pe care eu, Tudy, împreuna cu alti membri dorim să o înființăm în Guild Wars 2. (a nu se înțelege că aceasta va fi ghilda reprezentativă a comunității, este doar ghilda pe care noi vrem să o formăm)

Numele ghildei este un "working title" asa că sugestiile celor interesați sunt binevenite. Până acum, avem următoarele nume:

 • Carpathian Garden [sic]
 • Sase Cai Frumosi [ioi]
 • Gravity Always Wins
 • Brainstorm
 • Psychosomatic
 • The Answer Is 42
 • Team Harmless
 • Mostly Inadequate/Mostly Adequate
 • Mostly Harmless
 • Sarmizegetusa Regia [Dac]
 • Legiunea XIII - Gemina / Legio tertia decima Gemina [XIII]
 • Tyrian Hitchhikers
 • Crit Happens [Oops]
 • Dragon Slayers [RO]


Foarte buna ideea si era de asteptat ca voi sa veniti cu aceasta idee de a crea guilda.
In legatura cu numele viitoare guilde: Tyrian Hitchhikers - suna foarte bine si pare asa mai "necomerciala".
Vin si eu cu cateva idei: daca anagramam Guild Wars iese Wild Sugar, suna interesant, zic eu. Pe langa asta, aveam in minte numele "Buff Me I'm Famous", de foarte mult timp, aluzie la emisiune lui Guetta ( F*** me I'm Famous). Momentan, inca este timp sa va/ne ganditi la un nume, care sa fie destul de bun si sa nu fie foarte des intalnit (precum Dragon Slayers, care pana la urma, reprezinta un adevar in joc, dar dupa parerea prea des vazut). Daca o sa mai imi vina idei o sa postez. Un poll ar fi bun pentru a alege numele, asta mai pe viitor.
Avatar utilizator
Xas
Legio Gemina [XIII]
 
Mesaje: 219
Membru din: 14 Ian 2012, 00:54
Localitate: Timisoara
Nume caracter: Xasiki
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: GW2.ro Guild

Mesajde cokybv » 02 Feb 2012, 14:26

Asteptam poate si un pol sa vedem popular vote :)
Sarmizegetusa Regia [Dac] pare interesant.
Legio tertia decima Gemina (daca ne permite GW2 un nume atat de lung) pt ca Totul suna mai interesant in latina :P (a nu se interpreta ca e usoara si ca iubesc latina sau ca stiu o boaba de latina).

De asemenea nume traduse in elfeste ar mai fii ok (aceea a lui Tolkien ... fara contrafacute) // Urmeaza The Hobbit si o sa mai vina un val de fani.
"Wanderers" ar mai fi o propunere (fara sa fac aluzie la title nick-ul meu)(pt cei pasionati de diablo sau de cum suna numele acesta 'in vant')

Ar fi chiar fain sa faceti poll ... Ma gandesc chiar la ideea de "Live" Poll, adica in cadrul emisiunii il postati si interactionati cu Chat-eri de ce considera ei ca ar fi fain numele X pe care l-au votat

Keep up the Good work.


Edit:

Citat:
Cam acestea sunt informațiile pe care le putem da pentru moment

Nu fi modest ca ati facut o treaba foarte buna ... Politica e impecabila :)
Avatar utilizator
cokybv
Guild Wars 2 Fanatic
 
Mesaje: 60
Membru din: 28 Ian 2012, 04:26
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Lilith Luna

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tudy » 02 Feb 2012, 14:31

Poll-ul nu suportă decât 10 variante, așa că nu am putea include toate sugestiile/propunerile.

Chiar dacă nu ar fi așa, tot e de preferat varianta în care fiecare răspunde la thread și își argumentează alegerea/alegerile. Nu cred că va fi atât de complicat să numărăm ”voturile” din thread. :)


cokybv scrie:
Citat:
Cam acestea sunt informațiile pe care le putem da pentru moment

Nu fi modest ca ati facut o treaba foarte buna ... Politica e impecabila :)

Politica încă suportă modificări, mai avem câteva idei pe care le vom discuta cu membrii ghildei pe măsură ce se conturează lista lor. :)
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Re: GW2.ro Guild

Mesajde cokybv » 02 Feb 2012, 14:35

in b4 ...
...
...
Tudy browsing page 156
" 230 more to go ..."

:))
Avatar utilizator
cokybv
Guild Wars 2 Fanatic
 
Mesaje: 60
Membru din: 28 Ian 2012, 04:26
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Lilith Luna

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tudy » 02 Feb 2012, 14:38

cokybv scrie:
in b4 ...
...
...
Tudy browsing page 156
" 230 more to go ..."

:))

Chiar mi-aș dori ca asta să fie singura problemă - prea multe persoane, prea multe sugestii. :)
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Anaky » 02 Feb 2012, 16:17

Set sail for [FAIL] | My Pimp Hand Is Strong[SLAP] | Desi cred ca e mai bine sa ramaneti cu un nume care sa fie recunoscut din gw. Team Harmless parca ar merge :P
Imagine
Avatar utilizator
Anaky
Gladium
 
Mesaje: 82
Membru din: 28 Iul 2011, 09:31
Localitate: Ploiesti
Nume caracter: Anaky Ryu

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Valky » 06 Feb 2012, 01:27

Cateva opinii:
- GW2 are sanse reale sa aiba mai multi jucatori noi decat cei din GW1, deci numele old timer nu sunt neaparat necesare;
- numele NU ar trebui sa reflecte ideea de "fun" de genul "Drinking farts" etc., si nici "ucigatorii de gandaci / dragoni / veveritze roz", denota in buna masura lipsa de maturitate sau imaginatie.
- Cateva propuneri:
Romania (pur si simplu doar atat)
Energy_Stateofmind
Proud_Inception
DEUS_EX
Alter_Legio
Legio_Fidelis
Semper_Unitis
Semper_Amicis
Viribus_Unitis
Paradox_Inbound
URmarked4US
Troy_revisited
TouchedByGods
Properly_Here
Ever_Ready4U
Spinning_Joys
Northwind_Falls
P~P~P (Proud, Powerful, Prepared)
Professional_Travellers
Time_Desilusionists
F~F~F (Fast, Fierce, Focused)
Wnvrletu⇩
a lot of etc....
Be most excellent to each other and fear not this night, you will not go astray. Though shadows fall still the stars find their way.
Avatar utilizator
Valky
Centurion
 
Mesaje: 976
Membru din: 06 Feb 2012, 00:18
Zona de interes: World vs World

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Shob » 06 Feb 2012, 01:37

Mai adaug is eu una: Thinking with portals [gdos]
Herp. Derp.
Avatar utilizator
Shob
GW2.ro staff
 
Mesaje: 553
Membru din: 30 Ian 2011, 14:10
Localitate: Bucureşti
Nume caracter: Scufilicious
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tigros » 06 Feb 2012, 17:44

Parerea mea e ca daca o sa fim o ghilda romaneasca ar trebui sa avem macar un nume care sa semnifice asta.

Mie imi place Sarmisegetusa Regia [Daci] ptr ca:
- a fost propunerea mea :)
- e simbolica ptr noi ca natie/origini (daci si romani)
- cred ca e mai misto sa avem un nume care sa nu fie ca al majoritatea celorlalte ghilde (adica prea geeky sau prea l33t) sau care sa exprime valori ce s-ar putea sa nu poata fi sustinute pe termen lung (semper amicis - dream on :) cu siguranta vor existe nepotriviri de valori ce vor genera conflicte)
- un nume care sa fie usor de inteles de toata lumea (international adica - daca cineva da cautare pe google dupa nume, sa insemne ceva... altfel isi pierde sensul daca doar noi (romanii) il intelegem)

O alta optiune din cele propuse si ce imi place este Legio Gemina [XIII] de ex.

Si celelalte optiuni internationale sunt ok daca nu ne dorim sa reprezentam in vreun fel comunitatea romaneasca in GW2.

Ai mei 50 de bani :).
Avatar utilizator
Tigros
Legio Gemina [XIII]
 
Mesaje: 137
Membru din: 24 Aug 2011, 14:56
Nume caracter: Tigros

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Shob » 06 Feb 2012, 18:14

@Tigros
Singura problema pe care o am cu Sarmisegetusa Regia [Daci] este fonetica (sau mai bine zis armonia numelui).
Desi numele este incarcat cu valoare istorica si are o semnificatie importanta pentru noi, mi se pare un nume prea complex ca sa fie "catchy".
In schimb, Legio Gemina imi place foarte mult. Cuvinte scurte, concise, elegante care au si ele acelasi nivel de incarcatura istorica :)
In acelasi timp sunt de acord si cu Valky2, ar trebui sa ne axam pe o fata noua, fresh pentru Guild Wars 2, nu pe un nume care are istorie in Guild Wars 1 (prin simplul motiv ca istoria noastra in Guild Wars 1 este destul de incarcata, si de bune, si de rele, iar aici vrem sa incepem ceva nou, ceva descotorosit de vechile orgolii, dusmanii, etc).

50+50bani, acum avem un 1 Leu.
Herp. Derp.
Avatar utilizator
Shob
GW2.ro staff
 
Mesaje: 553
Membru din: 30 Ian 2011, 14:10
Localitate: Bucureşti
Nume caracter: Scufilicious
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Xas » 06 Feb 2012, 19:32

In schimb, Legio Gemina imi place foarte mult. Cuvinte scurte, concise, elegante care au si ele acelasi nivel de incarcatura istorica :)

Pana la elegant inclusiv, sunt de acord. Nu tin neaparat sa fie history related. Dar, pe mine m-a pus naiba sa anagramez numele si cum am zis anterior, iese Wild Sugar (2). Daca punem Sugar Wild, adica sa schimbam pozitia cuvintelor, zic eu ca iese catchy (vezi Vanilla Sky, Deep Purpel, alte exemple inversate care au prins bine).

Eu nu zic sa fie asta numele, da de unde, doar ca raman la ideea: scurte+catchy/amuzante daca se poate.
Avatar utilizator
Xas
Legio Gemina [XIII]
 
Mesaje: 219
Membru din: 14 Ian 2012, 00:54
Localitate: Timisoara
Nume caracter: Xasiki
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tze » 06 Feb 2012, 20:58

Dacian Draco [dac]

Întotdeauna mi-a plăcut stindardul ăsta.
Avatar utilizator
Tze
Legionar
 
Mesaje: 132
Membru din: 27 Iul 2011, 20:31
Localitate: București
Nume caracter: Tze Loves Loa

Re: GW2.ro Guild

Mesajde cokybv » 06 Feb 2012, 21:28

Alex scrie:
fresh pentru Guild Wars 2


Luam ceva din Romanele de GW2 ? :P


Oricum este timp :)
Putem face poll sau form cu embeduri din exterior daca forumul nu permite mai multe variante (GoogleDocs sau alte site-uri free)
Avatar utilizator
cokybv
Guild Wars 2 Fanatic
 
Mesaje: 60
Membru din: 28 Ian 2012, 04:26
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Lilith Luna

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tudy » 06 Feb 2012, 21:32

Tigros scrie:
O alta optiune din cele propuse si ce imi place este Legio Gemina [XIII] de ex.

Subscriu, asta și deoarece propunerea cu Legiunea a XIII-a (și toate combinațiile) am adus-o eu ca o alternativă la Sarmizegetusa Regia. :)
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tigros » 07 Feb 2012, 11:38

Ce cred eu e ca numele ghildei nu trebuie sa fie o chestie care ne e doar noua familiara (sau romanilor in general) cum au fost Dudele Dulci, de ex, pentru ca eu consider ca vrem sa spunem ceva intregii comunitati GW2 care este internationala.

La fel cred ca nu trebuie sa fie o chestie fara relationare la Romania (Team Harmless, de ex) pentru ca vrem totusi sa spunem lumii cine suntem si de unde venim (cred).

Nu ca nu imi plac numele respective, sunt foarte misto dar se potrivesc mai bine unor ghilde ce nu vor sa comunice neaparat comnitatii faptul ca suntem din Romania. Dar poate ma insel eu aici :).
Avatar utilizator
Tigros
Legio Gemina [XIII]
 
Mesaje: 137
Membru din: 24 Aug 2011, 14:56
Nume caracter: Tigros

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tudy » 07 Feb 2012, 11:46

Corect, cam aceeași idee o aveam și eu - atât timp cât planul e să ne limităm la a accepta membri care vorbesc română, ar fi mai potrivit un nume care să indice totuși că suntem o ghildă românească (fără să aibă neapărat o denumire în limba română gen ”Dudele Dulci”).
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Re: GW2.ro Guild

Mesajde derbedea » 07 Feb 2012, 20:35

Sarmisegetusa Regia [Daci] sau orice sugereaza ca suntem Daci si NU Latini sau o combinatie de. Suntemm daci si ar trebui sa fim mandri de asta, la fel cum si cei care au infiintat provincia Latium au fost Traci. Nu neaparat acest nume, poate fi si altceva mai usor de pronuntat, dar nu latin.
"noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la Evrei" Ioan, 4:22
"La urma dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Dar cea mai mare dintre toate este dragostea." (Epistola lui rabi Saul catre Corinteni)
derbedea
Gladium
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Iul 2011, 22:18
Nume caracter: Derbedea Mei

Re: GW2.ro Guild

Mesajde Tudy » 07 Feb 2012, 21:05

derbedea scrie:
Sarmisegetusa Regia [Daci] sau orice sugereaza ca suntem Daci si NU Latini sau o combinatie de. Suntemm daci si ar trebui sa fim mandri de asta, la fel cum si cei care au infiintat provincia Latium au fost Traci. Nu neaparat acest nume, poate fi si altceva mai usor de pronuntat, dar nu latin.

Sincer, mi se pare puțin exagerată remarca ta (poate chiar cu mici tente xenofobe)... De ce spun asta? La fel ca alții, și românii sunt de fapt rezultatul unui amestec de popoare (inclusiv de origine latină, în cazul nostru). Nu uita că mulți ani suprafețe semnificative din teritoriul actual al țării noastre au fost sub ocupație străină (ex. Imperiile Roman/Otoman/Rus/Austro-Ungar). La fel, nu putem nega faptul că influențele altor popoare și-au făcut și ele simțită prezența foarte puternic, spre exemplu la nivelul limbii.

Legio Gemina reprezintă pur și simplu un ”fragment” din istoria noastră și nu mi se pare nici pe departe un afront la memoria strămoșilor noștri. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Legio_XIII_Gemina
http://ro.wikipedia.org/wiki/Legiunea_a_XIII-a_Gemina
-------
I want to live forever. So far, so good.
GW2 Official Wiki - GW2 Wiki FAQ
Imagine
Avatar utilizator
Tudy
GW2.ro staff
 
Mesaje: 1401
Membru din: 14 Feb 2011, 17:07
Localitate: Cluj-Napoca
Nume caracter: Tudy
Zona de interes: World vs World

Re: GW2.ro Guild

Mesajde derbedea » 07 Feb 2012, 21:16

Nu era deloc xenofoba. Doar era un raspuns atator ani de istorie care ne faceau mostenitorii limbii latine dupa nici 200 de ani de ocupatie. Sub nicio forma nu contest ca limba romana a suferit numeroase imbunatatiri inclusiv pe structura gramaticala, nemaivorbind de lexic, datorita aportului altor popoare in afara de daci. Dar de aici pana la aberatia ca suntem popor latin cum cred ca inca se mai studiaza in liceele noastre e o cale lunga. Norocum nostru ca alti istorici in afara de cei romani au facut lumina in aceasta privinta. Inca se mai studiaza problema, dar ca un exemplu. Cauta si asculta citit textul de pe placutele dace (nu doar tu, orice roman evident) si vei vedea ca intelegi cuvintele. In schimb asculta un text in latina si nu vei intelege nimic. In scoli inca exista prejudecata in studierea limbii ca doar 100 de cuvinte sunt de origine daca si ca singurul text scris in aceasta limba era "decebalus per Scorilo". Nimic mai fals. Sa nu uitam ca zamolxes a fost unul din primii (daca nu chiar primul) zeu cu legi scrise, daca nu ma inseala memoria chiar inainte de Tora. Si ca istoricii greci ai vremii scriau despre aportul pe care l-au adus spiritualitatii lumii perioadei, inclusiv lor. Oricum pe tema asta o sa imi fac doctoratul si sunt atat de multe de spus incat nici nu stiu de unde sa incep si unde sa termin :).
Incontestabil romanii au cucerit un procent din Dacia. Incontestabil au fost un imperiu. Dar, ca oriunde si oricand invingatorii au scris istoria. Chiar si pe a noastra.
Ps: 14% din dacia a fost cucerita de Romani. In alta oridine de idei, mai mult timp am fost sub ocupatie ungara si nu ne consideram unguri.
"noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la Evrei" Ioan, 4:22
"La urma dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Dar cea mai mare dintre toate este dragostea." (Epistola lui rabi Saul catre Corinteni)
derbedea
Gladium
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Iul 2011, 22:18
Nume caracter: Derbedea Mei

Următorul

Înapoi la Discuții generale despre ghilde

cron
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori