Reguli de utilizare - forum GuildWars2.ro

Tot ce ține de PvP in Guild Wars 2.

Reguli de utilizare - forum GuildWars2.ro

Mesajde Shob » 10 Oct 2011, 20:36

1. Generalități

  a) Acest regulament se aplică atât site-ului GuildWars2.ro cât şi forumului asociat acestui site. Regulamentul trebuie respectat de toţi membrii site-ului GuildWars2.ro (indiferent de rang, vechime, etc.). Nici un membru nu poate invoca drept scuză pentru încălcarea regulamentului faptul că nu ştia de existenţa lui.

  b) Toţi membrii înregistraţi trebuie să înţeleagă faptul că utilizarea de către ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de către GuildWars2.ro, administratorii forumului rezervându-şi astfel dreptul de a-şi selecta userii. Orice încălcare a prezentului regulament permite moderatorilor sau administratorilor GuildWars2.ro să dea avertismente şi în cele din urmă să restricţioneze (la libera lor discreţie) accesul la site membrilor în cauză, pe perioadă nedeterminată.

  c) Orice membru înregistrat declară pe proprie răspundere că este naționalitate român, sau vorbitor de limba română.

  d) Înregistrarea pe site/forum nu este necesară pentru a citi mesajele postate de membrii deja înscrişi, ci doar pentru a avea acces la anumite secţiuni, pentru a putea răspunde la mesaje, a putea descărca fişiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discuţii.


2. Interdicții

GuildWars2.ro interzice membrilor săi următoarele activități:

  a) crearea şi folosirea de "clone" (mai multe conturi aparţinând aceleiaşi persoane). Descoperirea de către moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitivă a conturilor clonelor şi suspendarea (pe o perioadă de timp stabilită de moderator) a contului principal.

  b) atacul la persoană, jignirea sub orice formă a membrilor GuildWars2.ro, folosirea de cuvinte obscene, ameninţătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior şi nu a persoanelor care le-au postat.

  c) postarea de fişiere cu încălcarea dreptului de autor şi a drepturilor conexe prevăzute de Legea 8/1996, precum şi a oricăror alte drepturi ale terţilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fişierelor ataşate în cadrul forumului aparţin autorilor. GuildWars2.ro nu îşi asumă în niciun fel obligaţia de a proteja fişierele postate în cadrul forum-ului, de a despăgubi autorii şi nici de a ajută autorii să fie despăgubiţi pentru pagubele pe care le-au suferit. Autorul unui post poartă responsabilitatea pentru tot ce este scris în acel post. În cazul în care consideraţi că unul din membrii GuildWars2.ro a încălcat legea copyright-ului, vă rugăm să faceţi o sesizare la contact [at] guildwars2 [dot] ro.

  d) postarea de mesaje sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor României (incluzând dar fără a se limită la afirmații false, vulgare, defăimătoare, rasiste, xenofobe, cu orientare sexuală sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul României) sau care instigă la încălcarea acestor legi

  e) postarea aceluiaşi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversaţie ("flood")

  f) postarea de discuţii care nu au legătură cu subiectul în cauză ("offtopic"). Moderatorii îşi rezervă dreptul de a şterge aceste comentarii şi de a da un avertisment (warning) user-ilor în cauză.

  g) scrierea mesajelor cu prescurtări sau deformări ale limbii române, de genul: bn, dc, tz, sh, k etc., utilizarea necorespunzătoare a cratimei și a semnelor de punctuație (sau neutilizarea lor) acolo unde situația o cere. Pentru a se face mai bine înţeleşi, user-ii pot folosi diacritice (ț, ş, etc). Dintr-un minim respect față de colegii din comunitate, dacă vreți ca lumea să depună un minim efort pentru a vă citi mesajele, depuneți și voi un minim efort pentru a le face mai ușor de citit.

  h) folosirea abuzivă a smiley-urilor în mesajele postate, scrierea de mesaje alcătuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesivă a culorilor.

  i) postarea de reclame sub orice formă (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnătură/status, posturi ce nu au legătură cu subiectul, etc), fără acordul expres al administratorilor GuildWars2.ro.

  j) ataşarea de fişiere ce conţin viruşi, troieni, spyware, softuri comerciale fără licenţă, crack-uri sau orice fel de ataşament ilegal sau potenţial periculos; în general este recomandat să nu se ataşeze nici un fel de fişier decât în cazul în care această acţiune are un fundament solid şi este pe deplin justificată.

  k) trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar dacă este făcută prin intermediul PM (mesaj privat), trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori în lanţ" ori mailuri în masă, mesaje instant etc; este de asemenea interzisă publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice altă activitate menită a înşela încrederea unor alte persoane, precum şi orice activităţi similare unor fapte în privinţă cărora s-a probat în trecut potenţialul infracţional.

  l) colectarea oricărui gen de informaţie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului

  m) restricţionarea în orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicaţie puse la dispoziţie de administratori prin intermediul forumului.

  n) folosirea de mijloace ce blochează şi/sau restricţionează contorizarea user-ilor, afişarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

  o) folosirea în semnătură/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite să inducă în eroare alţi utilizatori ai forumului sau care încalcă oricare din punctele de mai sus.

Prin postarea mesajelor dvs. pe GuildWars2.ro sunteţi de acord că dumneavoastră sunteţi singurul responsabil şi veţi despăgubi site-ul sau terţii pentru orice pagubă, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referinţei de către dvs. a unor mesaje al căror conţinut încalcă prevederile de mai sus.


3. Recomandări

Membrii trebuie să țină seama de următoarele recomandări privind utilizarea în bune condiții a site-ului GuildWars2.ro:

  a) să respecte toate interdicţiile de mai sus, în caz contrar GuildWars2.ro putând apela la sancţiuni, de la un simplu avertisment până la ştergerea contului şi restricţionarea accesului, iar dacă este cazul, la autorităţile competente potrivit legislaţiei române în vigoare.

  b) să nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "LOL", "Super", "Foarte tare!", "Rulz", evitaţi răspunsurile de genul: "Caută pe Google" sau cele monosilabice ("Da", "Nu", "Poate", "Cool", "De acord", etc); de asemenea să nu dea un răspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar dacă au câteva idei coerente şi pertinente la subiect.

  c) dacă fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, să nu mai folosească citarea integrală a acestuia, pentru a nu îngreuna citirea de către ceilalţi utilizatori a textului

  d) să caute cu atenţie (folosind funcţia "search") informațiile pe care doresc să le afle înainte de a deschide un subiect nou

  e) să nu abuzeze de mesajele PM (mesaje private / conversații)

  f) să nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri şi să încerce să îi ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar dacă unele pot părea foarte "banale" şi "simple"

  g) să respecte deciziile moderatorilor şi să nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (mesaj privat)

  h) să încerce să creeze topicuri cât mai scurte şi clare (a se evită topicuri confuze de genul "Am o problemă. Cine mă poate ajuta?")

  i) să raporteze direct moderatorilor orice încălcare a acestui regulament (folosind funcția de raportare disponibilă în dreptul fiecărui mesaj în parte), în loc de a posta mesaje noi în cadrul unei discuții existente și a continua (sau a începe) un conflict public

  j) în cazul mesajelor postate de către persoane juridice, să obţină în prealabil acordul GuildWars2.ro

  k) în cazul postării de informaţii/articole apărute în terţe bloguri/forumuri/site-uri, este obligatoriu să se posteze şi un link către sursă.4. Drepturile și obligațiile moderatorilor


Moderatorii sunt obligați:

  a) să aibă o atitudine tolerantă faţă de utilizatori şi să-i ajute să-şi rezolve problemele fără a antrena vreun tip de dispută cu aceştia

  b) să închidă/şteargă thread-urile doar când acestea încalcă flagrant regulamentul

  c) să explice clar şi argumentat motivul pentru care a fost închis un thread, când este cazul

  d) să explice atunci când este necesar (printr-un mesaj privat) de ce a şters posturile unui user

  e) să nu abuzeze de thread-urile sticky (importante).

În același timp, moderatorii au dreptul:

  a) să şteargă orice post considerat offtopic

  b) să cureţe orice post ce abundă în smilie-uri şi să atenţioneze pe PM (mesaj privat) user-ul ce nu respectă regulamentul.

  c) să şteargă orice post ce conţine reclame de orice fel (reclamă - postarea de link-uri ce nu sunt utile şi ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legătură cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate către o anumită pagină/firmă, etc)

  d) să avertizeze pe PM (mesaj privat) întotdeauna user-ii ce încalcă regulamentul şi să propună banarea acestora în cazul în care recidivează

  e) să propună banarea user-ilor ce au un limbaj trivial.5. Responsabilități:

În conformitate cu prevederile termenilor şi condiţiilor de utilizare ale site-ului GuildWars2.ro, precum şi cu dispoziţiile Legii comerţului electronic 365/2002, site-ul GuildWars2.ro nu are nici un fel de responsabilitate pentru conţinutul comentariilor postate de către membri.

Deşi încercăm să monitorizăm cât mai bine conţinutul mesajelor publicate, dreptul moral de autor şi responsabilitatea conţinutului aparţin în totalitate celor care au postat respectivele mesaje. GuildWars2.ro nu poate fi tras la răspundere pentru oricare din regulile încălcate de membrii acestui forum, cu atât mai mult cu cât caracterul "real time" al postărilor face posibilă oricând încălcarea accidentală a legii.

GuildWars2.ro garantează securitatea informaţiilor personale oferite. Pentru a preveni utilizarea neautorizată a acestor informaţii, pentru a le proteja şi securiza, le-am plasat într-un loc fizic şi electronic adecvat, protejat de măsuri manageriale. Nu vom distribui sau divulga informaţiile oferite unor terţe persoane decât la cererea şi cu acordul dumneavoastră sau dacă vom fi nevoiţi prin lege.


6. Drepturi de autor:

Informațiile postate pe GuildWars2.ro aparțin autorilor; prezentarea lor pe alte site-uri este permisă doar cu precizarea sursei.

Întreg conținutul GuildWars2.ro se poate reutiliza conform Licenței Creative Commons Attribution 3.0 România.


7. Alte resurse:

În completarea acestui regulament, recomandăm lectura elementelor de bază din ce țin de Netiquette (Internet Etiquette):8. Prevederi finale:

Acest regulament intră în vigoare începând din data de 10.10.2011 și poate fi modificat atunci când situațiile noi o impun.
Avatar utilizator
Shob
GW2.ro staff
 
Mesaje: 553
Membru din: 30 Ian 2011, 14:10
Localitate: Bucureşti
Nume caracter: Scufilicious
Zona de interes: PvX (câte puțin din toate)

Înapoi la Zona PvP

cron
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori